Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

 • Voorbereidingen voor het vertrek

  Published: 23-02-2005
  Nu duidelijk was geworden dat het echt ging gebeuren, dat ik echt aan een vliegopleiding mocht beginnen moest ik me gaan voorbereiden.

  Als eerste moest ik me door de papieren rompslomp worstelen die het met zich meebracht. Het contract met de school, het contract met de bank, alle verzekeringen en ga zo maar door.

  Daarnaast moest natuurlijk uitgezocht worden wat er allemaal meegenomen moest worden. Het uniform zou ter plekke geregeld worden maar ik had natuurlijk ook vrijetijdskleding nodig. En sportkleren, ik ben namelijk van plan eindelijk eens iets aan mijn conditie te doen. Sportkleren bleek geen probleem te zijn, ik kon de oude kleren van mijn broer hebben. Vrijetijdskleren waren ook geen probleem, het was meer uit te zoeken wat mee te nemen en wat achter te laten. Vandaag kreeg nog een brief uit Oxford waarin me vrolijk verteld werd dat ik mijn eigen strijkbout en strijkplank mee moest nemen. Niet al te handig in het vliegtuig, die kopen we dan maar ter plekke.

  Last but least, er moet natuurlijk ook afscheid genomen worden van familie en vrienden.
  Een vriendin van mij had waarempel een surpriseparty geregeld met oude vrienden van school en scouting. Een waar feest moet ik wel zeggen, toen ik over de verbazing heen was had ik het geweldig naar mijn zin. Nog bedankt Melske.
  Later ook het onvermijdelijke afscheid van vrienden van scouting. Lieve hemel, ik had niet verwacht dat men om mij zou tranen. Ik was erg ontroerd, dat moet ik toch wel toegeven.
  Donderdag is dan het afscheidsfeest voor de familie, we maken er een gezellige dag van en gaan er dan vroeg in. Want vrijdag moet ik er al om 04.00 uur uit, 06.00 uur op Schiphol en dan de hele dag bezig. Ik ben benieuwd. Ik kijk er naar uit.

  Jullie horen de volgende keer wel hoe het gegaan is.
 • Even voorstellen

  Published: 16-02-2005
  Hello allemaal,

  Als schrijver van dit nieuwe weblog wil ik me graag even voorstellen. Mijn naam is Bas Neuteboom, ik ben 18 lentes jong en woon, nu nog, in Maarssen. Ik heb een VWO diploma gehaald via Instituut Blankenstein en nu is het de bedoeling dat ik bij EPST een opleiding ga volgen tot verkeersvlieger.

  Wat is nu eigenlijk de bedoeling? Het is dus de bedoeling dat ik straks tijdens de opleiding en nu ga bijhouden wat er allemaal gebeurt en wat er nu eigenlijk bij komt kijken. Dit allemaal om enthousiastelingen en misschien toekomstige piloten een duidelijk beeld te geven van de opleiding en alles er omheen.

  Vandaag begin ik met wat er aan vooraf ging, zoals ik al verteld had heb ik nog niet al te lang mijn VWO diploma. Vorig jaar begon ik tijdens mijn examenjaar aan de selectie bij de KLM Flight Academy, al gauw werd duidelijk dat ik met 17 jaar eigenlijk te jong was. Ik vloog er dan in de eerste selectieronde ook al uit. Vlak daarna al begon ik aan de selecties voor officier bij de Koninklijke Landmacht, wat mijn tweede keus was. Ook hier werd al de eerste dag duidelijk dat ik te jong was. Door al dit gedoe had ik al redelijk wat tijd verspild, ik besloot mij daarom volledig op mijn examens te richten en daarna verder te gaan met een studiekeuze.

  Na het behalen van mijn examens kwam ik via een buurvrouw in contact met Michiel, Michiel is vlieger bij Martinair op de Boeing 767. Michiel vertelde mij dat de Martinair Vliegschool die ik inmiddels had bezocht zeer slecht bekend stond en geen goed idee was. Daarentegen raadde hij mij aan eens bij EPST te gaan kijken aangezien de school redelijk hoog aangeschreven stond binnen de vliegwereld. Na het bezoeken van een informatieavond besloot ik samen met mijn ouders het er nog een keer op te wagen maar dan bij de EPST. Om dit keer echter te voorkomen afgewezen te worden op mijn leeftijd besloot ik eerst maar wat werkervaring en een beetje "levenswijsheid" op te doen.

  Ik ben toen op zoek gegaan naar werk, via een artikel in de krant kwam ik bij het bedrijf Happy Tent. Happy Tent zocht naar vakantiemedewerkers die hun bungalowtenten konden gaan opruimen in Luxemburg en Frankrijk. Na een gesprek en een afwijzing mocht ik uiteindelijk toch mee omdat iemand andes was afgevallen, de één zijn dood is de ander zijn brood. Ik heb bij Happy Tent een leuke tijd gehad en toch wel wat ervaring opgedaan. Echter na anderhalve week waren we alweer klaar en konden we naar huis, ik moest weer op zoek naar werk.

  Via het uitzendbureau ben ik toen als productiemedewerker terecht gekomen bij SSU, een kartonsnijfabriek. Bij SSU heb geleerd wat het is om zonder opleiding gewoon 40 uur in de week te moeten werken. We werkten in ploegendiensten, dit hield in dat je of, 's morgens, 's middags/ 's avonds of 's nachts moest werken. Ook bij SSU heb ik een leuke tijd gehad en wederom veel geleerd, naar mijn mening heeft mij dit gemotiveerd echt aan een opleiding te werken en dat niet alles van een leien dakje kan gaan.

  Tijdens het werken bij de SSU ben ik ook begonnen aan de selecties bij EPST, maar dat bewaar ik voor de volgende keer.

  Bas Neuteboom
RSS
Dutchfs Twitter Facebook