Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

 • Een vreemde week

  Published: 16-04-2005
  Het is voor ons allemaal een beetje een vreemde week geweest. Om te beginnen konden we niet echt op gang komen na test 1, het is raar maar de druk is een beetje weg. Gelukkig worden we allemaal zo langzamerhand wel weer wakker en gaan we er weer hard tegenaan.

  Daarnaast hebben we nu drie nieuwe vakken en een nieuwe leraar. Cabin Pressurisation word gegeven door Dick, onze mentor. Veel kan ik er nog niet over zeggen gezien Dick eerst andere dingen wilde afronden. Gas Turbines is een vak waar we allemaal naar uit hebben gekeken, dit vak krijgen we van Ed, onze oude Piston Engines instructeur. Piston Engines hebben we trouwens afgerond, daarmee bedoel ik dat we er geen lessen meer in krijgen. Het is nog steeds een examen onderdeel. En als laatse Autoflight, Autoflight gaat over de werking van de automatische piloot en wat je er allemaal mee kan. Autoflight word gegeven door Steve Chesher, het is moeilijk om een mening over hem te vormen. We hebben hem nog maar drie keer gehad en elke keer was hij nou niet bepaald al te enthousiast. Misschien dat hij nog wel bijtrekt, ik houd het er voorlopig even op dat hij zijn week niet had.

  Als laatste moet ik helaas berichten dat onze EPST groep is gekrompen. Een van ons moest om persoonlijke redenen naar huis. Dit was voor ons allemaal, ook de Engelsen, een grote klap. Op een of andere manier raakt het je toch meer dan je verwacht, dat kon je aan iedereen zien. Misschien is dit ook wel een van de redenen dat het deze week niet zo wilde met leren. Blijkbaar vorm je in die paar weken toch een hechtere groep dan je denkt.

  Zoals jullie zien was het allemaal bij elkaar een vreemde week, een zeer vreemde en zelfs een beetje sombere week. Hier is echter niet veel tijd om terug te kijken, je richt je op de toekomst en wat komen gaat. Een toekomst die er naar mijn idee nog steeds erg zonnig uit ziet.
 • Test 1

  Published: 11-04-2005
  Het zit er op, test 1. We hebben er allemaal naar uit gekeken en we waren er allemaal stiekem toch een beetje bang voor. Nergens voor nodig blijkt achteraf, over het algemeen hebben we allemaal prima gescoord. Ik gelukkig ook, er is maar een vak waar ik niet al te tevreden over ben. Meteorology had in mijn mijn ogen beter gekund, maar voor ik daar over verder ga zal ik eerst de scores eens tonen:

  Theory of Flight: 90,2%
  Systems: 84,4%
  Meteorology: 69%
  Instruments: 90,6%
  Human Performance: 96,4%

  Al met al een gemiddelde van toch 86,1%. Niet slecht, maar zoals ik al zei ben ik niet al te tevreden over Meteorolgy. Het zit namelijk zo dat je 75% moet hebben voor een voldoende en 85% voor EPST. De reden voor mijn lage score is heel simpel dat ik er klaarblijkelijk niet genoeg aan gewerkt heb, dat weten we dan ook weer. Wat doe je eraan? Nog simpeler, meer werken. De oplettende lezer zal hebben gezien dat Systems dan ook niet aan de EPST eis voldoet. Deze zit er echter zo dicht tegenaan en met een gemiddelde dat wel aan de eisen voldoet is wat dat betreft er eigenlijk niets aan de hand.

  Om te vieren dat we test 1 achter de rug hadden zijn we afgelopen weekend met de hele klas naar een pretpark geweest rond London. Ik moet zeggen dat ik het er geweldig naar mijn zin heb gehad. Hierdoor en door de was van twee weken die ik nog had liggen bleek er echter te weinig tijd over te zijn voor een grondige Meteorology revisie, dat doen we in de loop van de week dan maar.

  Afgelopen donderdag heeft Maxim het voor elkaar gekregen met een van de Seneca vluchten mee te mogen vliegen, de mazzelaar. Achteraf kwam hij met een gigantische glimlach terug, die had ik ook gehad na zo'n vluchtje. Misschien lukt het ons ook nog wel een keertje om mee te vliegen, je weet nooit. En anders moeten we maar geduldig wachten tot we naar Phoenix mogen. Zoals de Belgen zeggen: "Awel, ge kunt nie alles hebben."
RSS
Dutchfs Twitter Facebook