Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

 • Hiep, hiep, hoera!

  Published: 09-05-2005
  Afgelopen week was weer feest zoals altijd maar voor mij toch iets meer dan normaal. Het was afgelopen vrijdag namelijk mijn verjaardag! Ik ben nu 19 jaartjes en om dat te vieren werd ik volgens Britse traditie gebounced. Dit bouncen houd in dat 4 man je bij je benen en armen pakken en je leeftijd aantal keren omhoog gooien. Bij mij hadden ze daarnaast ook een ander doel, wegens het feit dat ik niet zoveel weeg dachten ze wel dat ik tot aan het plafond kon komen. En ze hadden gelijk, ik heb met mijn hoofd het plafond wel twee keer geraakt! Gelukkig bestond het uit losse lichte tegels die mee omhoog kwamen dus kwam het niet al te hard aan.
  Nog mooier was dat mijn ouders speciaal ter gelegenheid van mijn verjaardag naar hier zijn gekomen om me te kunnen feliciteren, echt geweldig. Nadat ik ze die vrijdag een rondleiding had gegeven op het terrein zijn we gezellig uit eten gegaan bij een Indier hier in de buurt. Op de zaterdag erna hebben we een stadstour gemaakt in een dubbeldekker bus om wat meer te leren over Oxford. Bij elkaar allemaal hartstikke gezellig, helaas was het zaterdagmiddag al weer afgelopen.

  Die zaterdag avond zijn we met een groot deel van de klas uit eten gegaan in Oxford, dit omdat in mei een groot deel van de klas jarig is. 's Avonds aangekomen bij de Italiaan blijkt het er heel chique uit te zien. Gelukkig waren de prijzen er niet al te veel naar. Het eten was overigens wel erg lekker. Het toeval wilde dat er op dat moment wel drie grote groepen in het restaurant waren en allemaal ter gelegenheid van verjaardagen! We hebben die avond ongeveer 5 keer 'Happy Birthday' gezongen. Erg grappig allemaal.

  Downside van al deze lol was dat er uiteindelijk in mijn geval niet al teveel werk is verzet dit weekend. Dit word dus komende week hard werken.
 • Airbussen en het weer met pizza

  Published: 02-05-2005
  Afgelopen week was zeker interessant hier in de UK. Natuurlijk leefden we allemaal om de nieuwe Airbus A380 heen. De hele school was er mee bezig, op de tv's beneden werd het hele spectakel life uitgezonden door de BBC. Helaas konden we niet zelf beneden kijken naar de uitzending aangezien we gewoon les hadden. Ondanks alle gekte gaat dat natuurlijk voor! Na de lessen ging iedereen snel kijken hoe het was gegaan, gauw het internet op om de foto's en filmpjes te bekijken. Naar mijn mening zag het er magnifique uit, een waar wonder dat dit grote apparaat zo makkelijk de lucht in ging.

  Voor de rest gebeurde er niet zo veel, gewoon lessen en de dagelijkse portie zelfstudie. Rede tot vreugde is er wel aangezien we het eerste boek uit hebben, Powerplants. We zijn nu wel door het boek heen maar met het vak zijn we nog niet klaar zo blijkt, we gaan nog wat uit een ander boek doen. Toch voelt dat heerlijk als je zo'n boek dichtslaat en dan bedenkt dat je het allemaal al 'weet'.

  Daarnaast konden we even bijkomen dit weekend aangezien het er een is van drie dagen! Ik moet zeggen dat ik die bank holidays heerlijk vind. Ik ben de hele tijd bezig geweest om nu eindelijk eens iets te kunnen begrijpen van meteorologie. En naar mening heeft dat zijn vruchten afgeworpen, de puzzelstukjes beginnen eindelijk op hun plaats te vallen. Dat mocht ook wel na 9 weken!
  Vanavond hebben we voor de verandering maar pizza besteld, we waren het kantinevoedsel toch wel een beetje zat. Ach... zo nu en dan mag het wel.
RSS
Dutchfs Twitter Facebook