Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

 • JAR examens

  Published: 05-06-2005
  De School Finals zijn nog maar net voorbij of de JAR's staan al weer voor de deur. Het is ongelooflijk hoe traag deze week ging! De eerste dagen na de School Finals hadden we allemaal maar even vrij genomen om even bij te komen. Het gekke is dat je dan van gekkigheid niet weet wat je moet gaan doen, na een tijdje heb je alle films wel gezien en ben je dat computeren ook weer zat.
  Ben afgelopen maandag weer begonnen met leren, blijkt wel dat je dan weer even in moet komen. Die dag heb ik dan ook niet veel werk verzet, ik eigenlijk wel zeggen dat het tot donderdag heeft geduurd voordat ik eindelijk weer op full speed zat.

  Morgen is het dan zo ver, de eerste twee JAR examens. Kick off is om 9.30 uur met Principles of Flight. Na een uurtje zwoegen en een kwartiertje pauze mogen we gelijk weer verder met Aircraft Systems. En dan na twee uur kunnen we ons weer gaan voorbereiden op de volgende examens. Instrumentation op dinsdag, Meteorology op woensdag & Human Performance op donderdag. En dan vrijdag..... NAAR HUIS! De laatste tijd is er niets waar we hier meer naar verlangen, even voor twee weken uit dit hok. Even bijkomen om er dan weer keihard tegenaan te kunnen gaan.

  Well, wish me luck, jullie horen wel van me hoe het gegaan is en zodra ik de uitslagen heb natuurlijk.
 • School Finals; de uitslagen!

  Published: 24-05-2005
  De laatste tijd was behoorlijk druk, zoals ik had verteld hadden we de afgelopen dagen school examens. De uitslagen bepalen of je toegelaten word tot ded grote JAR examens waar het uiteindelijk allemaal om draait.

  We hadden les tot aan afgelopen woensdag, dit hield in dat we vanaf donderdag ochtend tot aan zondag avond bijna alleen maar aan het studeren zijn geweest. Heel druk en vermoeiend allemaal maar het was het waard.
  Afgelopen maandag hadden we de eerste drie examens, Principles of Flight, Airframe Systems en Instruments. En dan vandaag de laatste twee, Meteorology en Human Performance. De opluchting als je de examenruimte uit loopt nadat je klaar bent met een test is echt ongelooflijk. Zo dat heb je dan gehad, op naar de volgende.

  Vanmiddag al kregen we de uitslagen, ik kon mijn ogen echt niet geloven! De lijst was te mooi om waar te zijn, er valt op zijn moment zo'n ongelooflijke last van je schouders. Daarnaast besef je ineens dat je gewoon bekaf bent, de afgelopen tijd heeft echt het uiterste van je gevergd. Maar goed, ik zal er niet langer omheen praten.
  De uitslagen:

  Principles of Flight: 80%
  Airframe Systems: 90%
  Meteorology: 83%
  Instruments: 81%
  Human Performance: 100%

  Al met al komt dit op een gemiddelde van 86,6%! Jullie begrijpen wel dat Human Performance echt de topper is van allemaal.

  Ik denk nu dat ik de komende dagen even vrij neem om weer bij te komen zodat ik daarna er weer keihard tegenaan kan voor JAR. JAR is op 6 juni, voor diegenen die hun geschiedenis een beetje kennnen, dat is D-Day! Wel toepasselijk eigenlijk. Maar goed, nu eerst even het goddelijke NIETS, heerlijk. Jullie horen binnenkort wel weer van me.
RSS
Dutchfs Twitter Facebook