Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

 • Vakantie, weer les en...... oh ja, de uitslagen

  Published: 03-07-2005
  Goed, de vakantie is voorbij en ondertussen hebben we zelfs al weer een week les gehad. De nieuwe vakken zijn een beetje aan de saaie kant maar daar werken we ons ook wel weer doorheen. Maar, first things first, de uitslagen.

  Ik kan met alle eerlijkheid stellen dat ik niet ontevreden ben, absoluut niet. Ik ben zelfs zeer tevreden. En dit is waarom.

  Principles of Flight: 98%
  Aircraft systems: 95%
  Instrumentation: 86%
  Meteorology: 82%
  Human Performance: 91%

  Al met al een gemiddelde van 90,4%. Ik ben blij. Van onze klas zijn alle Nederlanders gelukkig voor alle vakken geslaagd. Van de Engelsen moeten een paar er helaas een of meer overdoen. En rotklus als je het mij vraagt, je hebt namelijk ook tegelijkertijd weer nieuwe vakken. Tenzij je een klas of meer terug gaat, wat natuurlijk ook weer geen leuke keus is.

  Wat betreft de nieuwe vakken, het zijn er nogal een aantal. Het zijn er negen, dat is bijna het dubbele van Phase 1. Gelukkig zitten er een paar vakken bij waaraan je bar weinig hoeft te doen. Een voorbeeld daarvan is IFR Communications of VFR Communications. Air law en Radio Navigation daarentegen zijn weer vakken die je maar beter goed bij kan houden. Voor de rest hebben we nog Mass & Balance, Performance, Operational Procedures, Flight Planning & General Navigation. De volgende week zal ik wat dieper op de vakken en hun inhoud ingaan.

  Om weer even terug te komen op de vakantie, het was heerlijk. Twee weken afkoelen en even helemaal niets, maar dan ook echt niets, te hoeven doen. Een verademing. Daarnaast ook geweldig om familie en vrienden weer eens in levende lijve tegen te komen. Ik kan wel zeggen dat het me echt goed gedaan heeft. Nog bedankt allemaal voor het overweldigende enthousiasme waarmee ik ben ontvangen. Ik kijk al weer uit naar de volgende keer.

  P.S. 'Ad Astra Per Aspera' staat voor 'A rough road leads to the stars'
 • Het is nu even voorbij

  Published: 09-06-2005
  Het is zover, de JAR examens zitten er op en daarmee ook gelijk Phase 1 (het eerste theoriedeel). Zelf kan ik redelijk tevreden terugkijken op de afgelopen we(e)k(en). Ik heb wel het idee dat ik goed gepresteerd heb in de examens en er goed hard aan getrokken heb. Helaas moeten we nu wachten op de uitslagen, dat kan wel 2 weken duren en in het ergste geval komen ze pas als we al met Phase 2 bezig zijn!

  De JAR examens zelf waren erg verschillend. Toen ik maandag Principles of Flight en Aircraft Systems had gedaan voelde het alsof ik de hele wereld aan kon. Ik voelde me daar echt goed bij, je kan eigenlijk geen beter begin maken. En een goed begin is het halve werk.
  Na dinsdag waren we al weer over de helft, met Instrumentation hadden we er nu 3 van de 5 op zitten. En wederom voelde ik me geweldig!
  Woensdag was toch wel even slikken, we waren al gewaarschuwd dat van de hele Ground school het Meteorology examen het lastigst was. En daar kan ik helemaal in komen, ik was er toch wel even iets langer mee bezig dan normaal. Ondanks dat en de vele breinkrakers was ik er toch weer als een van de eerste uit en voel me er toch wel goed over.
  Vandaag, donderdag, hadden we dan Human Performance. Thuis maakte men zich zorgen dat ik door mijn School Final examen er niet genoeg werk aan zou besteden. Verre van waar zo bleek. Ik ben gisteravond door gegaan met leren tot aan 2 uur 's nachts! Om half drie lag ik er in en na amper 3,5 uur slapen er al weer uit om verder te gaan. Door geleerd tot aan 10.00 uur en daarna er voor gegaan in de examenruimte. Achteraf was het misschien niet nodig geweest maar ik ben toch blij dat ik het gedaan heb. Ook over HP heb ik wel een goed gevoel ondanks dat het bijna geen feedback vragen waren. Ik denk maar zo, je kan beter te veel leren dan te weinig.

  Al met al toch wel een drukke week, ik ben nu, 22.30 uur, dan ook helemaal kapot. Ik ga maar lekker naar bed, dan morgen naar huis en vervolgens twee weekjes vrij. Momenteel kan ik me niets beters voorstellen dan die twee weekjes vrij. Zodra ik de uitslagen heb laat ik wel weer iets van me horen, maar zoals verteld kan dat wel even duren. Ach, ons klasse motto is niet voor niets: Ad astra per aspera*.

  *Jawel, dat is latijn, ik ben benieuwd of er iemand is die de vertaling kan vinden ;-)
RSS
Dutchfs Twitter Facebook