Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

 • Flight Simulator Weekend in het Aviodrome

  Published: Thursday, September 20, 2018
  Het Flight Simulator Weekend vindt traditioneel plaats tijdens het eerste weekend van november; dit jaar dus 3 en 4 november.

  Ook dit jaar zal Dutchfs weer bijdragen aan dit evenement. Wij zochten naar een manier om niet alleen leken maar ook ervaren flightsimmers iets te bieden. Daarbij wilden we meer actie in de simulatie brengen. Vorig jaar besloten we om twee pc’s in een netwerk op te stellen. Twee bezoekers kunnen dan ieder hun eigen vliegtuig besturen waardoor het mogelijk is formatie te vliegen, een air race te houden of om een luchtgevecht (‘dogfight’) te voeren. Vorig jaar deden we dat laatste. Dit jaar zullen wij ons vooral op air races richten. Stunten met twee vliegtuigen is ook mogelijk maar de praktijk leert dat de piloten elkaar in de flight simulator snel uit het oog verliezen waardoor van samen stunten weinig terecht komt.
  Als vanouds vindt het FSWeekend plaats in het Aviodrome in Lelystad. Op de website van het FSWeekend is te vinden welke bedrijven en organisaties aanwezig zullen zijn.

  Zie ook het bericht in het forum

 • FSWeekend 2017

  Published: Thursday, September 7, 2017
  De voorbereidingen voor het FSWeekend zijn weer in volle gang. Door vergroten van het aantal activiteiten zal het evenement extra aantrekkelijk worden gemaakt.

  In mei van dit jaar kwamen de meeste standhouders bij elkaar om plannen te maken voor het FSWeekend. Het doel van deze bijeenkomst was om het evenement aantrekkelijker te maken. Het bezoekersaantal was de laatste jaren gedaald en met het FSWeekend ‘nieuwe stijl’ zullen hopelijk weer meer enthousiastelingen hun weg naar het Aviodrome weten te vinden.
  Op de vernieuwde website van het FSWeekend is te vinden welke bedrijven en organisaties aanwezig zullen zijn.
  Dutchfs zal wederom vertegenwoordigd zijn op het FSWeekend; dit jaar met twee pc’s die aan elkaar gekoppeld zijn zodat twee bezoekers tegelijk hun eigen vliegtuig kunnen besturen. Mogelijkheden zijn dan het vliegen in formatie, het houden van airraces of het voeren van een luchtgevecht (‘dogfight’). Wij zullen ons dit jaar vooral op dat laatste richten.
  Het FSWeekend vindt plaats tijdens de gebruikelijke openingstijden van het Aviodrome.

  Zie ook het bericht in het forum
RSS
Dutchfs Twitter Facebook